Horseback Dağı

1.386pages on
this wiki
Add New Page
Comments2 Share
Vaka Diyaloglar
Horseback Dağı
Horsebackdağı.png
Vaka Detayları
Sezon 3
Yer Moğolistan Bayrağı.png Han Dağı, Moğolistan
Bölge Avrasya
Vaka # 17
Çıkış tarihi 14 Ocak 2015
Partner Carmen Martinez(Bütün bölümler)
Jack Archer(KY:5)
Önceki Vaka Cinayete Giden Ekspres Yol
Sonraki Vaka Cinayet İçin Geri Sayım
"Uydu mühendisi, Han Dağı'nda ikiye ayrılmış olarak bulundu! Keskin zekanızı kullanarak eli kılıçlı bu katili yakalayın!"
―Vaka #17'nin girişi.

Horseback Dağı (özgün adı: "Horseback Mountain") Avrasya'nın beşinci, Dünya Turu'nun on yedinci, Criminal Case'in ise yüz otuz ikinci vakasıdır.

Konu

Büro ekibi sonunda trenden inip Moğolistan'a ulaşmıştı. Şu ana kadar bilinene göre SOMBRA'nın planı, uzaya bir ana uydu göndererek yörüngedeki bütün uyduları ele geçirmek ve tabiri caizse uzaya hükmetmekti ve bu hedefine ulaşabilmek için COSMORUS'a ait fırlatma kodları ve uydu parçaları çalmıştı. Büro'nun henüz projenin ne kadar ilerlediği hakkında bir bilgisi yoktu fakat istihbarata göre Moğolistan'da bir yerde gizli bir tesis vardı ve oyuncunun burayı bulması gerekiyordu.

İpucu bulmak için Carmen Martinez ile Han Dağına giden oyuncu burada bir ceset ve kurbanı öldüren cinayet silahı olan bir kılıç bulmuştu. Kurbanın laboratuvar önlüğünden adının Andrey Beloglazov olduğunu öğrenen oyuncu, fazla vakit kaybetmeden cesedi Angela Douglas'a göndermiştir. Bu sırada Elliot Clayton gizli uydu fabrikasının yerini tespit etmiş ve buranın aslında cinayet mahallinin hemen orada, yani Cengiz Han heykelinin altında olduğunu oyuncuya bildirmiştir. Fabrika da bir uydu modeli bulan oyuncu, üzerinde parmak izleri bulmuş ve bu izlerin Mossad ajanı Asal Havvaa'ya ait olduğunu saptamıştı. Asal her ne kadar Jack Archer ile vakit geçirmek için Moğolistan'da bulunduğunu iddia etse de aslında kayıp uydu parçalarını soruşturmak için oraya gönderilmişti. Fabrikayı görenlerin sayısı sadece Asal'la sınırlı değildi çünkü oyuncu, aynı zamanda kozmonot Yelena Tereşkova'nın da fabrikada bulunmuş olduğuna dair kanıt bulmuştu.

Oyuncu ve Martinez vakayı özet geçtikleri sırada telaşla oyuncunun yanına gelen Archer, Asal ve MGB ajanı Anya İvanova'nın fabrikada birbirlerini vurmakla tehdit ettiklerini söylemiş ve oyuncu olaya müdahale etmek için olay yerine gitmiştir. Oyuncu Jack'e Asal'ın soruşturmaya engel olmasını önlemek için onu yanına almasını söylemiş ve kendisi de Anya'yı sorgulamak istemiştir. Soruşturmanın sonunda gereken tüm delilleri toplayan oyuncu, katilin at yetiştiricisi Tsetseg olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Oyuncu Tsetseg'in Andrey'i, atını Han Dağında ölüme terk ettiği için öldürdüğünü düşünmekteydi. Oyuncu tüm delilleri saydıktan sonra Tsetseg, silah kullanma konusunda sakarlık ettiğini ve geçmişte böyle bir şey yapmadığını söylemiştir. Tsetseg sadece bir at yetiştiricisi değil, aynı zamanda eskiden, ve hala da dünyanın en tehlikeli kiralık katillerinden biriydi fakat en son ki Andrey'i öldürme işi son göreviydi ve artık ailesinin at çiftliğine odaklanacaktı. Tsetseg aynı zamanda SOMBRA adına Andrey'i öldürme fikrinin aptalca olduğunu dile getirmiş ve bunun üzerine Andrey'in SOMBRA adına çalıştığını anlayan oyuncu kendisine uydunun ne kadar ilerlediğini sorduğunda Tsetseg yeteri kadar konuştuğunu ve tek kelime dahi etmeyeceğini söylemiştir. Mahkemede de aynı şeyi söylediği için Yargıç Adaku, Tsetseg'i 30 yıl hapisle cezalandırmıştır.

Bütün deliller uydunun tamamlanmış olduğunu gösterdiği için Büro'nun şu anki görevi uydunun nereye götürüldüğünü bulmaktı. İpucu bulmak için SOMBRA fabrikasını tekrar arayan oyuncu, burada bir kasanın içinde COSMORUS'a ait manyetik geçiş kartları bulmuştu. Nataşa Romanova trende Büro'ya daha fazla yardım etmeyeceğini söylediği için kartları Elliot'a gönderen oyuncu, kartların aslında sahte olduğunu öğrenmiştir. Elliot'un dediğine göre SOMBRA ajanları, bu kartlar ile kendilerini COSMORUS çalışanı gibi göstererek fırlatma üslerinden birine girmeyi planlıyorlardı. Fırlatma sahasının nerede olduğunu bilmeyen oyuncu, bunun üzerine Yelena'dan yardım istemiştir. Yelena'nın dediğine göre Andrey, öldürülmeden önce birisiyle Han Dağı'ndan gidecek olan sevkiyat hakkında tartışmıştı. Bunun üzerine oyuncu Han Dağını tekrar aramaya karar vermiştir.

Han Dağını arayan oyuncu orada üzerinde COSMORUS logosu olan bir uydu teslimat belgesi bulmuştu ve bu da uydunun tamamlanmış olduğu anlamına gelmekteydi. Belgeye göre uydu Kazakistan'a taşınıyordu. Başka seçeneği olmadığını anlayan oyuncu Nataşa'yı arayıp uyarmaya karar vermiş fakat Nataşa telefona çıkmamıştı. Oyuncu bunun üzerine Elliot'tan yardım istemeye karar vermiş ve, Nataşa'nın telefonlara çıkmaması dahil öğrendiği her şeyi kendisine anlatmıştır. Bunun üzerine Elliot, COSMORUS güvenlik ağını hekleyerek oyuncuya giriş izni çıkarmaya çalışacağını söylemiştir.

Diğer taraftan Asal, oyuncuyla sorgu odasında konuşmak istemekteydi. Jack'in iyiliğini istediğini söyleyen Asal, oyuncuya bir gözünün Anya'da olmasını söylemişti çünkü dediğine göre tuhaf davranmaktaydı. Asal aslında Anya'yı kendisi sorgulayabilirdi ama yeni bir görev için başka bir yere çağrılmıştı. Asal'dan Anya'nın en son Moğol restoranında kendi kendine bir şeyler sayıkladığını öğrenen oyuncu, Moğol restoranına gide oyuncu, orada bir kase sığır etli eriştenin içinde bir mikrofilm bulmuş ve bunu Elliot'a gösterdikten sonra aslında MGB'den bir mesaj olduğunu ve Anya'nın aslında orada MGB emirleri altında bulunmadığını öğrenmiştir. Oyuncu Anya'ya mikrofilm mesajını sorduğunda Anya, MGB'nin görevini iptal etmesine rağmen SOMBRA'yı yok etmeyi hedeflediğini söylemiştir. Oyuncu her ne kadar kendisini soruşturmaya engel olmaması için uyarsa da Anya, oyuncunun uyarısına kulak asmamıştı.

İstatistikler

Kurban

  • Andrey Beloglazov (Han Dağı'nda neredeyse ortadan ikiye kesilmiş olarak bulundu)

Cinayet Silahı

  • Kılıç

Katil

  • Tsetseg

Şüpheliler

Katil Profili

  • Katil kılıç kullanmayı biliyor.
  • Katil ata biniyor.
  • Katil tuzlu çay içiyor.
  • Katil kahverengi gözlü.
  • Katil kadın.
Katilprofili132.png

Suç Mahalliler

Bölümler

1. Bölüm:

132-1.png

  • İncele: Cengiz Han Heykeli. (Deliller: Kurbanın Cesedi, Kirli Peçete, Yırtık Fotoğraf, Kanlı Kılıç)
  • Otopsi: Kurbanın Cesedi. (18:00:00; KP Güncellendi: Katil kılıç kullanıyor)
  • İncele: Kirli Peçete. (Sonuç: Bilinmeyen Madde)
  • İncele: Bilinmeyen Madde. (Sonuç: Moğol Tarifi; Yeni Sahne: Restoran Salonu)
  • İncele: Restoran Salonu. (Deliller: Kartvizit, Tur Rehberi Yüzü)
  • İncele: Kartvizit. (Sonuç/Yeni Şüpheli: Yelena Tereşkova)
  • Yelena Tereşkova'ya kurbanla ilişkisini sor.
  • İncele: Tur Rehberi Yüzü. (Sonuç/Yeni Şüpheli: Batbayar)
  • Batbayar'a kurbanla ilişkisini sor.
  • İncele: Yırtık Fotoğraf. (Sonuç/Yeni Şüpheli: Asal Havvaa)
  • Asal Havvaa'ya neden Moğolistan'da olduğunu sor.
  • İncele: Kanlı Kılıç. (Sonuç: Kıl)
  • Analiz et: Kıl. (09:00:00; KP Güncellendi: Katil ata biniyor)
  • 2. Bölüme geç. (Yıldızsız; Yeni Sahne: Uydu Fabrikası)

2. Bölüm:

132-2.png

  • İncele: Uydu Fabrikası. (Deliller: Uydu Modeli, Alet Çantası)
  • İncele: Uydu Modeli. (Sonuç: Parmak İzleri)
  • Analiz et: Parmak İzleri. (12:00:00)
  • Asal Havvaa'yı gizli uydu fabrikası hakkında sorgula.
  • İncele: Alet Çantası. (Sonuç: Gizlilik Belgesi)
  • Yelena Tereşkova'ya fabrikada ne gördüğünü sor.
  • İncele: Moğol Izgarası. (Deliller: Kilitli Çanta, Eyer, Kırık Parçalar)
  • İncele: Kilitli Çanta. (Sonuç: Tabanca)
  • Analiz et: Tabanca. (12:00:00; Yeni Şüpheli: Anya İvanova)
  • Anya İvanova'ya Moğolistan'da ne aradığını sor.
  • İncele: Eyer. (Sonuç: Ter)
  • İncele: Ter. (Sonuç/Yeni Şüpheli: Tsetseg)
  • Tsetseg'e kurbanla ilişkisini sor.
  • İncele: Kırık Parçalar. (Sonuç: Moğol Maskesi)
  • Analiz et: Moğol Maskesi. (06:00:00; KP Güncellendi: Katil tuzlu çay içiyor)
  • 3. Bölüme geç. (1 yıldız; Yeni Sahne: Robot Kolları)

3. Bölüm:

132-3.png

  • İncele: Robot Kolları. (Deliller: Yırtık Kağıt, Valiz)
  • Anya İvanova'yı fabrikada bulunması konusunda sorgula.
  • İncele: Yırtık Kağıt. (Sonuç: Uçak Bileti)
  • Batbayar'a kurbanın gitme planlarını sor.
  • İncele: Valiz. (Sonuç: Kovboy Gömleği)
  • Analiz et: Kovboy Gömleği. (09:00:00)
  • Tsetseg'i kurbanın kanlı gömleği hakkında sorgula.
  • İncele: Fabrika Girişi. (Deliller: Çalı, Heykel Eli)
  • İncele: Çalı. (Sonuç: Termos Kupa)
  • Analiz et: Termos Kupa. (09:00:00; KP Güncellendi: Katil kahverengi gözlü)
  • İncele: Heykel Eli. (Sonuç: Bilinmeyen Pullar)
  • Analiz et: Bilinmeyen Pullar. (15:00:00; Katil kadın)
  • Katili Tutukla.
  • Karanlık Yaklaşıyor 5'e geç. (Yıldızsız)

Karanlık Yaklaşıyor 5:

132-4.png

  • Asal Havvaa'ya ne istediğini sor. (Ödül: 20,000 Altın)
  • İncele: Uydu Fabrikası. (Delil: Sığır Etli Erişte)
  • İncele: Sığır Etli Erişte. (Sonuç: Mikrofilm)
  • Analiz et: Mikrofilm. (06:00:00)
  • Anya İvanova'yı MGB'den gelen mesaj hakkında sorgula. (Ödül: Moğol Başlığı)
  • İncele: Uydu Fabrikası. (Delil: Kilitli Kasa)
  • İncele: Kilitli Kasa. (Sonuç: Açık Kasa)
  • Analiz et: Açık Kasa. (09:00:00)
  • Yelena Tereşkova'ya COSMORUS'un fırlatma sahaları hakkında ne bildiğini sor. (Ödül: Hamburger)
  • İncele: Cengiz Han Heykeli. (Delil: Yırtık Kağıt)
  • İncele: Yırtık Kağıt. (Sonuç: Teslimat Belgesi; Yeni Şüpheli: Elliot Clayton)
  • Elliot'tan uydunun fırlatılmasını durdurmak için yardım iste.
  • Yeni vakanın kilidini aç. (1 yıldız)