Wastes'e Doğru

1.262pages on
this wiki
Add New Page
Comments65 Share

Vaka Diyaloglar
Wastes'e Doğru
Wastesedoğru.png
Vaka Detayları
Sezon 2
Şehir Pasifik Koyu
Bölge Çöl
Vaka # 57
Çıkış tarihi 9 Temmus 2015
Partner Amy Young
Önceki Vaka Aramızdaki Katil
(Cennet Şehri)
Sonraki Vaka Ölüm İğnesi
"Ortalıkta bir katil dolaşıyor ve ekibin elinde yeni bir cinayet var ama bu, sadece sonun başlangıcı! Çöl bölgesindeki zehirli sırları gün yüzüne çıkarmanın zamanı geldi!"
―Vaka #57'nin girişi

Wastes'e Doğru (özgün adı: "Into the Wastes"), Çöl'ün ilk, Pasifik Koyu'nun elli-yedinci, Criminal Case'in ise yüz-on-üçüncü vakasıdır.

Konu

Criminal Case'in geçen bölümünde Frank ve Karen Knight'ın, Pasifik Koyu'nun Çöl bölgesine kaçmalarının ardından oyuncu ve Amy Young, ikisini oraya kadar kovalayıp yakalamak istemiş, bu da Amir Marquez'i bir hayli endişelendirmişti. Çöl'deki görevleri biter bitmez geri dönmeleri için ikiliyi uyaran Amir Marquez, oyuncu ve Amy'ye özel bir polis minibüsü ve takım arkadaşlarıyla temas kurmaları için akıllı telefon desteği sağlamıştır.

Çöl'e girer girmez oyuncu, Gelişim Vadisi'nden tanıdığı David Rosenberg'in nükleer atık içindeki cesedi ile karşılaşmıştır. Çöl tehlikeli bir bölgeydi, bu yüzden oyuncu ve Amy, zaman zaman radyasyona maruz kalsalar da umutlarını kaybetmemiş ve oyuncu işe cesedi otopsiye göndermekle başlamıştır. Bu sırada oyuncu, laboratuvar ekibi ile, kesik bağlantıya rağmen akıllı telefonlar ile temas kurmuştur.

Soruşturma sırasında ekip, Trevor Neuman'ın Meteor Systems tarafından kefalet ile hapisten çıkartıldığını öğrenmiştir, bu da şirketin daha önceden engellenen karanlık işlerine devam edeceğinin göstergesiydi. Aynı zamanda, bundan 54 yıl önce, yani 1961 yılında bölgede ne olduğu bilinmeyen deneyler yapmış bir bilim adamı olan Albert Tesla'nın çalışmalarını devam ettirmek için Karen tarafından bir bilim ekibi oluşturulmuştu.

Oyuncunun sırf görevini yerine getirmek için Çöl'de dolaşması Yann'ı endişelendirmiş olsa da oyuncu, sonunda gereken tüm delilleri toplamış ve David'in katilinin, daha önce Ren Kanyonu'nundan tanıdığı ve şu anda Meteor Systems adına çalışan bir çevre bilim insanı olan Jess Prakti olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Jess her ne kadar tutuklanmamak için işlemiş olduğu cinayetin kaza olduğunu ileriye sürse de Amy'yi buna inandıramamıştı. Üzerindeki baskı sonucunda işlediği cinayeti itiraf eden Jess, David'i öldürdüğünü çünkü David'in, Albert Tesla'nın karanlık deneylerini yeniden yürürlüğe koymayı amaçlayan bilim ekibini yok edecek olduğunu belirtmiştir.

Jess, beyin okuma deneyinde Dr. Neuman'a yardım etmekteydi fakat David'in beyin okuma deneyinden çıkan sonuçları Jess'i oldukça korkutmuştu. Raporlara göre David, Albet Tesla'nın deneylerini canlandırmakta parmağı olan bütün bilim insanlarını, deneyler tamamen durdurulana kadar bir bir öldürecekti. David'in, Tesla'nın deneylerini durdurma çabasını intihar girişimi olarak gören Jess ise buna müsaade edemezdi. David'i Çöl'ün girişinde fark eden Jess, önce kafasına beyzbol sopası ile vurarak bayıltmış, daha sonra da nükleer atığın içine atarak radyasyondan ölmesine neden olmuştu. Hiç kimsenin giremediği Çöl'e gelen oyuncunun cinayetleri araştırmaya başlaması ise Jess'i oldukça şaşırtmıştı. Amy her ne kadar daha az ceza karşılığında Jess'ten Karen'ın yerini öğrenmek istese de Jess, polise yardımcı olmayı reddetmiş ve oyuncu tarafından mahkeme karşısına çıkarılmıştır.

Yargıç Dante David'i nükleer atığa itmek yerine onu kovmanın daha mantıklı bir hareket olacak olduğunu dile getirse de Jess, David'in ölmesi gerektiğini çünkü Tesla'nın çılgın deneylerini durdurmak için bu deneyleri canlandırmaya uğraşan bilim insanlarını bir bir öldüreceğini, bu sayede de Meteor Systems'in Pasifik Koyu'ndaki binlerce insanın hayatını kurtarma şansını yok edeceğini ileriye sürmüştür. Mahkeme sonucunda Jess, 30 yıl hapisle cezalandırılmış fakat götürülmeden önce bilimin ilerleyişinin durdurulamaz olduğunu da söylemeden geçmemiştir.

Jess Prakti'nin duruşmasının ardından Amy, ellerinde cevaptan çok sorunun olduğunu düşünmekteydi. Oyuncu Allen Muir'in Tesla'nın oğlu olduğunu öğrenmişti, ayrıca Allen'ın anlattığına göre Pasifik Koyu'nda 1961'den itibaren yaşanan suçlar ve cinayetlerin tavan yapması, babasının deneyleri ve aynı yıl içinde ortadan kaybolması ile doğrudan bağlantılıydı. Oyuncunun, Çöl'ün tehlikeli ortamında kaçakları kovalayacak olması Andy Pascal'ı oyuncu adına endişelendirmeye başlamıştı. General Freeman ise oyuncunun aynı şekilde çorak topraklarda adalet peşinde koşması fikrinden hoşlanmamıştı, fakat Ren Kanyonunda olanlardan sonra kendi kendisinin en büyük düşmanı olduğunu da düşünmeden edememekteydi. Oyuncunun Meteor Systems'i durdurarak Albert Tesla'nın 60 yıl önce başlamış olan deneylerini durdurma girişimi Freeman tarafından övgüyle karşılanmış ve Freeman, oyuncuya Meteor Systems'in Çöl'de bulunan gizli üssünün yerini söyleyerek oyuncuyu oraya yönlendirmiştir.

Oyuncu Meteor Systems'in gizli üssüne girer girmez eli silahlı bir Karen tarafından karşılanmıştır. Amy'yi silahını çekmemesi için tehdit eden Karen, oyuncunun bundan sonra Meteor Systems'in mahkumu olacağını söylemiş, yani kelimenin tam anlamıyla oyuncuyu esir almıştır. Bu andan sonra ise oyuncu için işler sarpa sarmaya başlayacaktı.

İstatistikler

Kurban

  • David Rosenberg (Bir nükleer atık birikintisinde ölü olarak bulundu)

Cinayet Silahı

  • Radyasyon

Katil

  • Jess Prakti

Şüpheliler

Katil Profili

  • Katil radyasyon hastalığına sahip.
  • Katil Meteor Systems çalışanı.
  • Katil jeneratöre sahip.
  • Katil A+ kan grubuna sahip.
  • Katil şal takıyor.
Katilprofili113.png

Suç Mahalliler

Bölümler

1. Bölüm:

113-1.png

  • İncele: Çöl Girişi. (Deliller: Kurbanın Cesedi, Çöp Tenekesi; Yeni Şüpheli: Andy Pascal)
  • Otopsi: Kurbanın Cesedi. (18:00:00; KP Güncellendi: Katil radyasyon hastalığına sahip; Cinayet Silahı: Radyasyon)
  • Andy Pascal'ı Çöl'de ne işi olduğu konusunda sorgula. (Yeni Sahne: Test Sahası)
  • İncele: Test Sahası. (Sonuç: Paramparça Kağıt, Tehlikeli Madde Kaskı)
  • İncele: Paramparça Kağıt. (Sonuç: Uydu Resmi)
  • İncele: Uydu Resmi. (Sonuç: Bilinmeyen Madde)
  • Analiz et: Bilinmeyen Madde. (09:00:00; Yeni Şüpheli: General Freeman)
  • General Freeman'a kurbanı neden gözetlediğini sor.
  • İncele: Tehlikeli Madde Kaskı. (Sonuç: Miğferin Sahibi; Yeni Şüpheli: Jess Prakti)
  • Jess Prakti'yi Çöl'de ne işi olduğu konusunda sorgula.
  • İncele: Çöp Tenekesi. (Sonuç: Kilitli Telefon)
  • İncele: Kilitli Telefon. (Sonuç: Telefon)
  • Analiz et: Telefon. (03:00:00; KP Güncellendi: Katil Meteor Systems çalışanı)
  • 2. Bölüme geç. (Yıldızsız; Yeni Sahne: Terk Edilmiş Laboratuvar)

2. Bölüm:

113-2.png

  • İncele: Terk Edilmiş Laboratuvar. (Deliller: Teknolojik Çöplük, Güçlü Makine; Yeni Şüpheli: Allen Muir)
  • Allen Muir'i Çöl'de ne işi olduğu konusunda sorgula.
  • İncele: Teknolojik Çöplük. (Sonuç: Paramparça Kitap)
  • İncele: Paramparça Kitap. (Sonuç: Günlük)
  • Analiz et: Günlük. (15:00:00; Yeni Şüpheli: Trevor Neuman)
  • Trevor Neuman'ı Çöl'de ne işi olduğu konusunda sorgula. (Yeni Sahne: Nükleer Köy)
  • İncele: Nükleer Köy. (Deliller: Kilitli Tablet, Silinmiş Resim)
  • İncele: Kilitli Tablet. (Sonuç: Tablet)
  • General Freeman'a Meteor Systems'daki tabletini sor.
  • İncele: Silinmiş Resim. (Sonuç: Kurbana Mesaj)
  • Analiz et: Kurbana Mesaj. (09:00:00)
  • Andy'ye kurbanı neden tehdit ettiğini sor.
  • İncele: Güçlü Makine. (Sonuç: Güçlü Makine)
  • Analiz et: Güçlü Makine. (06:00:00; KP Güncellendi: Katil jeneratöre sahip)
  • 3. Bölüme geç. (Yıldızsız; Yeni Sahne: Tesla'nın Laboratuvarı)

3. Bölüm:

113--3.png

  • İncele: Tesla'nın Laboratuvarı. (Deliller: Cam Konteynır, Bilim Ekipmanı, Paramparça Kağıt)
  • İncele: Cam Konteynır. (Sonuç: Parmak İzleri)
  • İncele: Parmak İzleri. (Sonuç: Jess'in Parmak İzleri)
  • Jess'e cam konteynırındaki parmak izlerini sor.
  • İncele: Bilim Ekipmanı. (Sonuç: Tuhaf Çıktı)
  • Analiz et. Tuhaf Çıktı. (09:00:00)
  • Trevor'ı, David'in beyni üzerinde yaptığı deneyler konusunda sorgula.
  • İncele: Paramparça Kağıt. (Sonuç: Kartpostal)
  • Allen'la kurbana gönderdiği kartpostal hakkında konuş.
  • İncele: Çöl Yol Kenarı. (Deliller: Kanlı Gözlük, Beyzbol Sopası)
  • İncele: Kanlı Gözlük. (Sonuç: Kan)
  • Analiz et: Kan. (15:00:00; KP Güncellendi: Katil A+ kan grubuna sahip)
  • İncele: Beyzbol Sopası. (Sonuç: Lifler)
  • Analiz et: Lifler. (09:00:00; KP Güncellendi: Katil şal takıyor)
  • Katili Tutukla.
  • Son 1'e geç. (Yıldızsız)

Son 1:

113-4.png

  • Allen'dan Tesla'nın planlarıyla ilgili daha çok bilgi iste.
  • Terk Edilmiş Laboratuvar. (Delil: Eski Kasa)
  • İncele: Eski Kasa. (Sonuç: Silinmiş Film Makarası)
  • İncele: Silinmiş Film Makarası. (Sonuç: Bilimsel Film)
  • Analiz et: Bilimsel Film. (06:00:00)
  • Allen'la Tesla'nın filmi hakkında konuş. (Ödül: 20,000 Altın)
  • İncele: Test Sahası. (Delil: Çarpışma Testi Mankeni)
  • İncele: Çarpışma Testi Mankeni. (Sonuç: Kan Şişeleri)
  • Analiz et: Kan Şişeleri. (09:00:00)
  • Andy'den yardım iste. (Ödül: Hamburger)
  • İncele: Çöl Girişi. (Delil: Paramparça Resim)
  • İncele: Paramparça Resim. (Sonuç: Uydu Resmi)
  • General'den merkezin yerini bulma konusunda yardım iste. (Ödül: Çöl Deri Ceketi)
  • Yeni vakanın kilidini aç. (1 yıldız)

Navigasyon

GTD
Pasifik Koyu Vakaları
Okyanus Kıyısı
Köpekbalığı Saldırısı! - Teker Üzerinde Ölüm - Ölümün Altında Ne Var - Ölü Kız Son Kez Kaydı - Buzlar Kraliçesi
Mavi Bayou
Bayou Kanı - Kolay Av - Tüm Kötülüklerin Anası - Ruhsatsız İçkiden Ölüm - Dumanlar ve Aynalar
Şehir Merkezi
Kalpsiz - İntikam - Doğunun Vaatleri - Metanetsiz - Cinayet Kol Geziyor - Öldürme Zamanı - İşin Aslı
Caz Şehri
Fırtına Sonrası - Cinayet İhtimali Parçalı Bulutlu - Açık Yaralar - Thunderdome Altında - Fareler ve İnsanlar - Fırtınanın Gözü - Bir İple Asıldı
Beyaz Tepeler
Ölüm Sıçrayışı - Buz Tutmuş Kalpler - Ormana Doğru - Açlık Uçakları - White Peaks Projesi - Gecenin Sonunda
Ivywood Tepeleri
Genç ve Cansız - Bir Suç Varmış Bir Suç Yokmuş - Vahşi Vahşi Ölüm - Cinayet Kasabası - Yıldız Cinayeti - Ölümcül Miras - Hayaller Gemisi - Ölüm Halısı
Ren Kanyonu
Hiçbir Yere Giden Yol - Lanetli Tapınak - Ölüm Çekirdekleri - Kristal Ölüm - Uzayda Ölüm - Kopmaz Bağlar - Ev Gibisi Yok
Gelişim Vadisi
Akıllı Para - Rahatsız Edici Haklar - Blenderde Kan - Ölümsüz Günah - Öldürmeye Programlı
Cennet Şehri
Katil, Eli Alır - Sirkte Ölüm - Martiniden Ölüm - Kanlı Elmas - Hırsızların Gururu Yoktur - Aramızdaki Katil
Çöl
Wastes'e Doğru - Ölüm İğnesi - Son Geri Sayım